U20 VM finalen

200px-2013_FIFA_U-20_World_Cup_logoI Tyrkiet er Frankrig en ikke så overraskende deltager i dagens finale om guldet. Uruguay derimod var nok ikke af ret mange regnet som en mulig guldmedaljevinder. Ikke desto mindre, så har Uruguay fundet vej til finalen og efter at have slået blandt andre Spanien undervejs, så stråler de af selvtillid. Det bliver en rigtig herrefight i aften på trods af, at det er drengehold.

Hvor Uruguay har været ude i 2 gange forlænget spilletid og endda en straffesparkskonkurrence, så er det gået noget lettere for franskmændene i knock out runderne. De har vundet 4-1, 4-0 og 2-1 i en kamp, de totalt dominerede. De har ikke rigtig mødt modstand eller været presset i nogle af kampene efter gruppespillet. Måske det er lidt en sovepude for franskmændene?

Uruguay derimod har været maksimalt pressede. De hev med hiv og sving en 0-0 hjem mod Spanien i kvartfinalen og fik scoret det forløsende mål i den forlængede spilletid. Det kvalificerede dem til semifinalen, hvor Irak kun var 2 minutter fra at sende dem ud i mørket. Uruguay fik dog udlignet 2 minutter før tid og sendt kampen i forlænget spilletid og senere straffesparkskonkurrence, hvor Uruguay kunne drage et lettelsens suk, da Irak brændte deres 8.straffespark i konkurrencen.

Finalen står med franskmændene som favoritter, men intet er sikkert. Uruguay har slået større nationer end Frankrig undervejs og Frankrig har ikke for alvor mødt modstand i vind-eller-forsvind kampene. Det bliver en dog fight i aften kl 20:00.